Cultural and culinary focus days

Cultural and Culinary Focus Days are organized in collaboration with the Studentenwerk im Saarland e.V. (Saarland Student Services) and held every Wednesday during the semester in the Mensa. All Mensa guests have the opportunity to enjoy a special à la carte dish that is typical of the country, available in the Freeflow.

We would love to learn more about your country's culture and culinary traditions. If you are interested in planning a culinary day, we would be very happy to help you organize it. A typical culinary day includes:

  • a traditional dish from your country using recipes you provide and prepared by the Mensa kitchen staff
  • music, dance or multimedia presentations that showcase your home country and that are performed or shown in the Foyer of the Mensa building
  • an information stand telling visitors about your country or university (the stand will be provided by ZiS and we would be pleased to help you obtain relevant material)
  • a display of items or artifacts of special interest from your home country
  • and, of course, if you have any ideas of your own we will be glad to hear them


We would be pleased to help you put your ideas into practice. Learn more about the planning of a cultural and culinary focus day in this presentation.

Upcoming events

Wednesday, 25. October 2017

SpezialitätenTag in der Mensa

"GEORGIEN stellt sich heute kulinarisch und kulturell in der Mensa vor."

Wednesday, 08. November 2017

SpezialitätenTag in der Mensa

"BULGARIEN stellt sich heute kulinarisch und kulturell in der Mensa vor."

Wednesday, 15. November 2017

SpezialitätenTag in der Mensa

"Ein Land stellt sich heute kulinarisch und kulturell in der Mensa vor."

Wednesday, 22. November 2017

SpezialitätenTag in der Mensa

"Ein Land stellt sich heute kulinarisch und kulturell in der Mensa vor."

Wednesday, 29. November 2017

SpezialitätenTag in der Mensa

"Ein Land stellt sich heute kulinarisch und kulturell in der Mensa vor."

Displaying 1 to 5 of 9
October - 2017
S M T W T F S
01 02 03 04
05
06 07
08
09
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
29 30 31  
Thursday, 05. October 2017
Monday, 09. October 2017
Saturday, 14. October 2017
06:20 - Exkursion
FRANKFURTER BUCHMESSE ("Frankreich" als Ehrengast): "Ticket /Buchmesse, Stadtführung; Zugfahrt, Exkursionsbegleitung durch ZiS"; Eigenbeitrag: € 15,- ANMELDUNG: ab dem 28.09. ...
Monday, 16. October 2017
Tuesday, 17. October 2017
14:30 - CampusFührung auf Deutsch / Englisch
Treffpunkt: 14:30 Uhr vor dem INFO-Point des Campus Center
Wednesday, 18. October 2017
11:00 - SpezialitätenTag in der Mensa
"Das SAARLAND stellt sich heute kulinarisch und kulturell in der Mensa vor."
Thursday, 19. October 2017
16:00 - Stadtführung
"STADTFÜHRUNG SAARBRÜCKEN": geführter 2-stündiger Rundgang kostenfrei, Kaution: € 5,-; ANMELDUNG: bis 19.10. täglich von 11-13 Uhr (Campus Center-Geb. A4 4, Zi. 2.37) TREFFPUN...
Friday, 20. October 2017
19:00 - *BOYANA*: Tanz-international
(keine Anmeldung erforderlich, einfach vorbeischauen;))
Saturday, 21. October 2017
08:00 - Exkursion
SAARLAND: "Römermuseum, Völklinger Hütte, Saarlouis; Saarschleife; Weinprobe im Weingut Herber; Busfahrt, Exkursionsbegleitung durch Historiker und ZiS"; Eigenbeitrag: € 20,- ...
Tuesday, 24. October 2017
Wednesday, 25. October 2017
11:00 - SpezialitätenTag in der Mensa
"GEORGIEN stellt sich heute kulinarisch und kulturell in der Mensa vor."
Thursday, 26. October 2017
Friday, 27. October 2017
19:00 - LänderAbend im Canossa
"CHINA stellt sich kulturell und kulinarisch im Canossa vor."
19:00 - *BOYANA*: Tanz-international
(keine Anmeldung erforderlich, einfach vorbeischauen;))
Want to book a place?

Monday-Friday, 11 a.m. to 1 p.m.
Building A4 4, Room 2.37


Please note that participation in all ZiS events is at your own risk.
 

Beytulla Halil
Mustafa Kahraman
Cultural and culinary days
Phone: 0681 302-71117
spez(at)io.uni-saarland.de